Om Ångestbibeln

Jag som skriver Ångestbibeln heter † Mia Makila † och är konstnär, skribent och idéhistoriker. Jag är också en allmänt skrajsen person. Får lätt ångest. Ibland för ingenting känns det som. ”Att det ska vara så jävla svårt att bara få leva och vara lite happy-go-lucky”, brukar jag tänka när ångesten flyttat in i magen igen.

Ångestbibeln är en digital scrapbook och består av betraktelser, dagboksanteckningar, dikter och drömloggar. Återkommande teman är ångest, skam, sex och sorg. Då jag brukar beskriva mig själv som en blandning mellan Pippi och Bergman, är mina texter ”allvarsamt lekfulla” eller ”lekfullt allvarsamma”, beroende på hur man vill se på det.

Idén till Ångestbibeln föddes ur ett trauma-terapeutiskt läkningsarbete och förhoppningen är att kunna hjälpa andra bearbeta sin ångest eller till och med hitta ett sätt att bli vän med den. Kanske kan jag göra lite nytta med mina betraktelser. Vem vet.  Genom mina texter kan jag möjligtvis hjälpa någon där ute. Ett litet ängsligt emo till exempel. Eller en ensam själ någonstans. Någon som behöver tröst. Eller en röst.

Kanske kan denna samling texter bli en bok någon gång. En riktig Bibel om ångest som man kan titta i när man känner sig som ett ångest-freak och ensammast i hela världen.

Jag hoppas denna sida kan sprida lite ljus i ditt sinne om det känns lite jobbigt just nu.

Ibland gör det ju det.

.

 © 2017 MIA MAKILA
Annonser